Over ons

Historie

 

De heer W.J. Roggeveen was begonnen met een kleine kruidenierszaak waar hij later ook huisbrandolie verkocht. Beider bedrijven kwamen in de zestiger jaren met elkaar in contact en er ontstond een samenwerking wat resulteerde in oliehandel Roggeveen & Van Zwienen. Inmiddels was ook de zoon van dhr. M. van Zwienen, Jaap tot het bedrijf toegetreden.

Er werd in 1966 een perceel grond gekocht in Capelle a/d IJssel op het nog te ontwikkelen bedrijventerrein Capelle-West. Hierop ontstond een bloeiende oliehandel met miljoenen liters huisbrandolie omzet van het merk ESSO. Aan het eind van de jaren zestig schakelden veel verwarmingssystemen over van huisbrandolie naar aardgas en er werden problemen voorzien als men niet met een andere bedrijfstak zou gaan beginnen.

Gezien de grootte van het pand en de enorme expansie van de automobielindustrie werd er gekozen voor de ontwikkeling van een autobedrijf. Verschillende auto-importeurs werden aangeschreven en de keuze viel op Citroën. In 1971 werd de oprichting van het autobedrijf een feit. Met een piepkleine showroom en twee monteurs in de werkplaats moest er van de grond af aan begonnen worden. De heer van Zwienen sr. is kort na de oprichting van het autobedrijf met pensioen gegaan. In 1978 is de showroom gebouwd waar nu de nieuwe wagens in worden tentoongesteld.

Op de symbolische datum van 01-01-2000 verkopen de heren J. van Zwienen en W.J. Roggeveen de autobedrijven aan de zonen van de heer Roggeveen. Autobedrijf Roggeveen & van Zwienen BV wordt verkocht aan Ed Roggeveen en Auto-Renz aan Willem Roggeveen. De bedrijven gaan nu geheel zelfstandig verder.

Per 1 juli 2003 is de naam Roggeveen & van Zwienen BV gewijzigd in Auto Roggeveen BV.


Auto Roggeveen B.V. Kompasstraat 4

Nous localiser

Calculer l'itinéraire