Over ons

Citroën lanceert de C3 Aircross

 

Met zijn grote bodemvrijheid, skidplates aan zowel voor- als achterzijde en kunststof wielkastranden laat Citroën geen twijfel bestaan over het stoerdere karakter van de ruimtelijke C3. Geheel in lijn met de personalisatiemogelijkheden van de C3 is ook deze C3 Aircross volledig aan eigen smaak aan te passen. Zaken als het dak, de dakdragers, spiegelkappen, omlijstingen van de lichtunits en zelfs de 16- of 17-inch metende wielen zijn in diverse kleuren uit te voeren. Voor alleen het exterieur zijn volgens Citroën al 90 verschillende combinaties mogelijk.

Citroën geeft zijn nieuwste telg zaken mee als Park Assist, Active Safety Brake, Connect Nav, adaptieve verlichting en verkeersbordherkenning. Op de middenconsole is een vak geplaatst waar telefoons middels inductie opgeladen kunnen worden. Op de lijst komen we verder zaken tegen als een head-up display, een achteruitrijcamera met vogelperspectief, Lane Departure Warning en Blind Spot Monitoring. Wie naast het asfalt avonturen wil beleven, wordt daarbij geassisteerd door systemen als Grip Control en Hill Assist Descent.

Tot het internationale motorenaanbod behoort de 130 pk sterke 1.2 PureTech, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Het blok is ook leverbaar met 110 pk en is in dat geval zowel met handgeschakelde bak als met zestrapsautomaat te krijgen. De instapper is de 82 pk sterke PureTech, een driepitter die is gekoppeld aan een handbak. Dieselen kan met een 120 pk sterke BlueHDi die gekoppeld is aan een handgeschakelde zesbak. Ook is er een 100 pk sterke variant beschikbaar. De Nederlandse prijs- en motorenlijst moeten we nog afwachten.

We verwachten de nieuwe Citroën C3 Aircross in de herfst in onze showroom. De nieuwe C3 Aircross is te bestellen vanaf juli 2017.

Bekijk de foto's op onze Facebook-pagina

Bekijk de video op ons Youtube-kanaal